The Norrmans - by the seaHoppsan... vi köpte en gammal smedja ca 200 meter från havet i en liten liten by ute på Stevns som heter Lund. Ja, vi vet, oroandes likt svenska Lund, hur många tror ni kommer fatta fel? Eller köra fel? Därför slutar vi härmed att prata om just Lund. Nu kallas det "The Norrmans by the sea" även kallat "Smedjan" eftersom det är en gammal smedja.

Detta är enligt oss ett underbart ställe, ett ställe vi själv vill vara på. Jag ska försöka beskriva för er allt det praktiska, hur många man kan bo, hur man kan sova vad det kostar osv. Häng med vidare!

Detta stället har ett huvudhus med tre sovrum med en dubbelsäng i varje rum och sen finns det en extrasäng i det ena rummet. I huvudhuset finns det två toaletter och två duschar. Det finns också ett mindre kök som ska ha den utrustningen som behövs för att laga middag till alla som bor här. Det finns det ett rum med tvättmaskin om man behöver tvätta. Inne vid köket finns det två mindre bord och sen finns det ett långbord ute i den gamla smedjan där man kan sitta och äta. I huvudhuset finns det en liten vinkällare där man kan köpa biodynamiska viner.

I gamla stallet, alltså det andra huset på tomten, finns det två sovrum. Ett som är öppet och ligger som ett loft och ett som är stängt. Båda har dubbelsäng. Där inne finns också en toalett och en dusch.

Sen har vi några bonusrum på sommaren. Det finns ett litet oisolerat rum uppe på loftet över den gamla smedjan. Hit upp kommer man längs en smal brant trappa/stege. Detta rummet är för de som tycker det är mysigt att bo såhär. Unga friska människor eller ungdommar ;) Detta rummet har ingen toalett men delar med huvudhuset. Dessutom kommer vi att ha ett oisloerat rum till som är gamla "drängrummet", pyttelitet med två enkelsängar, väldigt oisolerat så tex för ungdommar som tycker det är spännande att bo väldigt enkelt.

Så fem dubbelsängar i egna rum, sex om man vill räkna med det oisolerade rummet på loftet ovanför smedjan. Ett av rummen har en tredje säng.

Det var sängfördelningen, nu över till priserna. Vi har lite olika priser beroende på när man vill hyra. På vår och höst kan man hyr antingen helg, två dagar eller mitt i veckan. Från och med söndagen den 28:e juni går det över till veckouthyrning. Vi startar med en söndag till lördag men från lördagen den 4:e juli går vi över till lördag till lördag och detta varar fram till och med lördagen den 24:e augusti. Sen går vi över till vardag och helgbokningar igen. På helger kan man hyra stället minst två nätter och priset är 4500 dkr/dygnet. Vill man istället hyra stället i veckan kostar det 2000kr/dygn minst tre dygn. Vad gäller veckouthyrningen från den 28:e juni är priserna följande 2500kr dygnet. Om du inte får upp något när du ska boka så prova att välja en dag fram eller tillbaka eller maila oss så hjälper vi dig.

Det finns badbrygga i hamnen och sen finns det sandstränder ca 7 min i bil eller 20 min på cykel bort. Man kan också cykla in till Rødvig och köpa färsk fisk i hamnen.

Har ni fler frågor? Skriv genast till oss på info@thenorrmans.com så svarar vi er! Vill ni se bilder så finns det några få smakbitar nedan som ni kan kika på.

Varmt välkomna till The Norrmans by the sea!