Fanny Josefsson Waller

Då jag gick ut gymnasiet i 2006 bestämde jag mig som så många andra unga svenskar för att ta ett sabbatsår och jobba i Oslo. Det som skulle ha blivit ett år blev till fyra i Norges huvudstad. Jag tog sin sommelierexamen på Kulinarisk Akademi, och jobbade bland annat på Le Canard och Ylajali.
I 2013 flyttade jag till Stockholm och började jobba på restaurang Frantzén/Lindeberg som sommelier. Vägen därifrån ledde mig till Köpenhamn, där jag fick vara en del av teamet som startade restaurang Amass. Det var en otroligt inspirerande tid för mig att jobba för paret Orlando. Den erfarenheten gjorde mig mer uppmärksam på hur man inom restaurangbranschen kan arbeta på ett mer hållbart och miljövänligt sätt när det kommer till råvaror.
Därefter kom en ny utmaning på restaurang Relæ, där jag jobbade i 3 år. På Relæ fick jag fortsätta att lära mig om hantering av och respekt för råvaror, samt hur man kan eliminera svinn på restaurangen och i hemmet.
Idag jobbar jag som restaurangchef på restaurang Iluka – ett jobb som inte bara har inkluderat uppstart av restaurang utan även drift och utveckling av ett företag. Vid sidan av mina diverse heltidsjobb har jag de senaste 4 åren drivit en vinimport i Sverige som heter Vindetta därigenom jag har importerat och sålt biodynamiska viner till olika restauranger i storstäderna inom landet.

Scott Chancellor

Jag är född och uppvuxen en bit utanför Melbourne i Australien men flyttade till Köpenhamn för 8 år sedan där jag efter att ha varit stagier på Noma fick jobb som chef de partie på restaurang AOC. Jag var också en del av start-up teamet på restaurang Amass, där jag liksom Fanny fick ett nytt tänk till hur råvaror bör behandlas med respekt. Ett halvår efter att Fanny lämnade Amass fann jag mig i köket på restaurang Relæ där jag jobbade mig upp till sous chef-position. Jag har tillsammans med kökschefen Jonathan Tam och den andra sous chefen Martin Gervad styrt köket på Relæ och pushat en nolltolerans mot matsvinn och 100% ekologiska råvaror. Jag har i dagsläget arbetat på Relæ i lite över 4 år och har genom restaurangen mött många inspirerande bönder, kockar och gäster.
Vid sidan av mitt jobb har jag bland annat format ett stort intresse för odling och lyckats odla en mängd olika typer av grönsaker och växter på min takterrass på Amager i Köpenhamn. Mitt odlingsintresse och -kunskap är större än någonsin och jag ser otroligt mycket fram emot att få anlägga en köksträdgård på den bördiga jorden runtomkring Norrmans .


Scott & Fanny tillsammans

Vi fann varandra då vi arbetade tillsammans på restaurang Relæ, och där jobbade vi tillsammans i 3 år.

Tillsammans är vi ett team som kompletterar varandra på alla olika vis samtidigt som vi delar en stor passion för mat, dryck och framförallt naturen. Vi jobbar hårt på att i alla led visa respekt för de råvaror vi odlar och använder och vill inte kompromissa när det kommer till kvalitet och smak. Industriellt framtagen mat och dryck är inget alternativ för oss eller våra gäster.
Gästerna på Norrmans kan inte enbart förvänta sig vällagad, sund och etisk korrekt mat och dryck, utan även en varm och personlig service. Står inte Scott i köket kan ni hitta honom i trädgården eller i verkstaden, om Fanny inte går att hitta i receptionen finns hon antingen där Scott är eller i köket där det syras och syltas. Skulle ni vilja ha råd om dryck så ta fatt i någondera av oss. Även Scott är kunnig när det kommer till öl och vin. Alkoholfria alternativ gör vi själva och smakerna och aromerna reflekterar det säsongerna har att erbjuda.
Vi ser fram emot att träffa er alla!