Det vore väl nästan en skam att inte starta med Stevns klint som 2014 hamnade på UNESCOS världsarvslista. Det håller på att planeras ett stort besökscenter som ska byggas en gång (ja, vi håller inte längre räkning på när;) fram tills dess får man uppleva klinten under enklare former, ibland är ju det ändå det bästa? Res dit och känn historiens vingslag, klinten är 66 miljoner år gammal och man kan se senaste massutdöden, coolt eller hur?

Oj, res hit! Som vi älskar detta stället! Vi är lite osäkra på om det finns ett bättre ställe att sitta och få en kopp te serverad. Det är Stig och Greg som tar emot er och de är helt suveräna, de har ett hjärta av guld och kommer att behandla er som sina vänner. 

De har byggt upp det mest fantastisk universum i gamla orangeriet till Gisselfeldt kloster och vi lovar, ni vill inte missa det! Har ni inte fått rum nog hos oss så ta en övernattning hos dem. Läs mer på Paradehuset

Tårnet på Camp adventure är ett unikt sätt att ta sig upp ovanför trädtopparna och se mer än 25 kilometer utäver Sydsjællands natur. Detta är den högsta punkt på Sjælland. Vi lovar att ni inte vill missa detta, det är helt unikt! Det är också Danmarks största klätterpark  ligger runt hörnan (runt hörnan kan innebära mycket här på landet, i detta tillfället ca 20 min med bil, definitivt runt hörnan menar vi). Det finns också en naturlekplats och en inomhusklätterhall samt lite enkel mat på innergården. Väl värt ett besök. Läs mer här: www.campadventure.dk

Gå in här och se vad Destination Gisselfeld kan erbjuda er. Det är ett vackert område med Slott och Skåvtårnet i en skön blandning.

När man pratar om klinten kan man inte låta bli att nämna Højerup kirke som ligger längst ut på kanten och kikar ner i havet. Så långt ut på kanten att koret faktiskt hamnat i havet. Nu är kyrkan säkrad och på platsen där koret låg finns nu en balkong med utsikt över havet. En alldeles underbar kyrka där man faktiskt kan gifta sig. Är ni intreserade av det sistnämnda, ja då ska ni prata med en härlig kvinna som driver Magical weddings. Festen kan ni ha hos oss!

Detta är inte i omedelbar närhet men en perfekt dagstur. Res hit, det är makalöst vackert, spektakulärt också finns det en massa mysiga ställen att besöka på vägen som Præstø och Stege. Se till att köra den "vackra" vägen dit som är utmärkt med en blomma. Møn är också full av loppisar och keramikställen!

Det finns några trevliga slott runt vår gård som man kan besöka.
Vallø slott: Ett slott från mitten av 1500-talet där man kan besöka slottsparken. Det finns också en slottskrog som ska vara fin fin.
Gjorslev gods: Danmarks största medeltidsslott. Det finns möjlighet att besöka parken gratis och det arrangeras rundvisning för grupper.

Gisselfeldt får en egen plats eftersom det utmärker sig lite extra. Ett av Danmarks äldsta och mest bevarade renässanslott som är fantastiskt vackert. Här finns aktiviteter hela året och man kan både få rundvisning och besöka parken. Parken blev för övrigt utnämnd till "Årets haveopplevelse" 2017 så hit måste ni resa. Ett av de vackraste orangeri som man kan tänka sig kan också besökas, det finns en underbar butik där inne också. Bara res hit!

Nu när vi precis pratat om klinten och Højerup kirke går det inte att låta bli att nämna att man kan gifta sig där! Funderar ni på bröllop (glöm inte bort att man även kan förnya sina löften:)? Ja men då ska ni prata både med oss och en suveränt bra kvinna som driver Magical weddings. Hon öppnar dörrarna till Højerup gamle kirke som ligger längst ut på änden av Stevns klint med en magisk utsikt. Hon hjälper er med det som behövs, både vigselförrättare och levande ljus utan att det kostar en förmögenhet, faktiskt otroligt lite. 

Festen kan ni såklart ha hos oss! Låter det härligt? Titta in på Magical weddings och bli inspirerad av de bröllop hon tagit hand om, underbart vackert!

Under kalla kriget var Stevnsfortet NATOS försvarslinje mot öst. Idag har det atomsäkra underjordiska fortet öppnats upp för guidade turer.

Här kan du resa tillbaka i tiden till den gång Danmark var täckt av ett djupt hav och det växte ett stort korallrev just där byn Faxe ligger idag. Här levde hajar och krokodiler tillsammans med mer än 500 andra slags djur. På Geomuseet kan man se den dramatiska historien om den sista stora massdöden som skedde för 66 miljoner år sen.

Du kan också få berättat hur livet kom tillbaka och bildade det unika korallrevet. Missa inte att du också kan gå på fosiljakt i kalkbruddet och finna dina egna 63 miljoner år gamla fosilier. Väl värt ett besök (alltså verkligen väl värt)!  

Här i vår lilla by Tåsterup finns det ett litet fredat hus som heter "Trines hus". Det står precis som det gjorde när Trine flyttade in i huset i slutet av 1800-talet. Här kan man uppleva hur det vara att leva och bo i vår by på den tiden. Ta gärna en promenad hit i löpet av ert uppehåll. det kostar 10kr att gå in och ta en titt.

När ni ändå är ute vid Camp Adventure så kan ni sticka inom Villa-Gallina och ta en lunch. Kanske det är någon i sällskapet som inte tycker om hög höjd. Villa Gallina ligger väl förankrat på marken och erbjuder en skön lunch vid en liten sjö.

 Runt hörnan finns en liten gårdsbutik som heter Isabella Smith, vi tyckte kanske att platsen eller gården var vackrare än själva butiken.

Gillar ni golf? Då ska ni ta turen till Vallø golfklubb som ligger 10 min från oss.

10 minuters promenad från vår gård ligger "Flowers by Ida" en fantastiskt liten blomsterbutik. Ida som driver den är alldeles fantastiskt duktig och vi kan varmt rekomendera ett besök i hennes lilla gårdsbutik. Ida arrangerar också mycket populära kurs. Kanske ni är ett gäng som vill göra något ihop? Hör av er till oss eller direkt till Ida så kikar vi närmare på det. Det kan givetvis också beställas en blomsterbukett från Ida om du vill överraska någon på er resa, hennes buketter är underbara!

Då ska ni kika in här där ni finner tips på vad man finner längs vår vackra kustremsa. Kanske du tycker om att paddla kajak eller bara vill köra längs den och uppleva de små byarna som finns här. Efter en lång upplevelsesrik dag kan det vara skönt att komma hem till en uppvärmd badtunna eller kanske en drink i trädgården eller framför brasan hos oss.

Här kan ni läsa vidare om omgivningarna och fler upplevelser som vi inte hunnit utforska ännu.

 Här står också vad som händer just nu så det kan vara fint att följa med på. Tipsa oss gärna om det är något som var extra bra!

I 2014 fann arkeloger en gömd vikingaborg som fyra arkeologer nu håller på att plocka fram. De har gjort ett besökscenter som är riktigt snyggt där man kan följa deras arbete. Hemsidan är för övrigt också snygg och man blir sugen på att resa dit och se, bra jobbat arkeologerna!